Coronamaatregelen 

Het Olympiadeteam hoopt van harte dat alle deelnemers en sympathisanten het goed maken en er ondanks de benarde toestand de moed inhouden. Intussen durven wij toch alweer vooruit te kijken naar het ogenblik waarop het “normale” leven weer een beetje kan hervatten. De finale en plechtigheid op 25 april 2020 komen helaas te vroeg en daarom hebben we na uitgebreid overleg een nieuw finaletraject uitgestippeld. 
 
Dit zijn de nieuwe afspraken:
– De finalisten zullen de onderzoeksvraag volledig van thuis uit oplossen. Uiteraard worden zij daarbij verder bijgestaan en gecoacht door hun mentoren. 
– De live-presentaties worden vervangen door filmpjes waarin de finalisten op een enthousiaste en enthousiasmerende manier hun onderzoeksresultaten voorstellen. De finalisten sturen die filmpjes ten laatste op 15 mei 2020 op naar de organisatie van de Olympiade Nederlands. 
– De juryleden zullen na 15 mei de filmpjes bekijken en de finalisten  eventueel nog wat bijkomende vragen stellen. Hun eindoordeel is dan te verwachten in de loop van de maand juni.
 

Wij doen ons best iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alle wijzigingen in het programma. Wie toch vragen heeft, kan ons natuurlijk altijd bereiken via het contactformulier op de website of per e-mail (olympiadenederlands@uantwerpen.org). Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met jullie en dankzij de gedrevenheid en het enthousiasme van de finalisten en mentoren van deze eerste, door een virus geplaagde editie alsnog een mooi verhaal zullen maken!